Fåglar

Väppebys Undulater

Här finns en salig blandning av vackra undulater och zebrafinkar i många olika färger och storlekar!

 

 

Färgundulater och engelska

De vanliga färg undulaterna , även kallas australiska är något mindre i storleken än de engelska. Nytt för 2019 är att även dessa undulater kan ställas ut under förutsättning att de är ringmärkta med godkänd ring av en förening ansluten till SF eller godkänd av WBO ansluten förening. 

Vissa av mina färgundulater har engelsk påbrå, de ser ut som de vanliga och är endast något kraftigare i kroppen.

Parar man en vanlig och en engelsk så får man så kallat halvengelska ungar. De ser ut som de vanliga undulaterna och brukar enbart bli något kraftigare i kroppen. De mindre anlaget brukar alltid ta över och det är därför man aldrig ska blanda in de mindre australiska undulaterna i avel om syftet är att få fram stora utställningsundulater. 

Personligen så är jag väldigt förtjust i de halvengelska, de ser ut som de mindre vanliga, aningen större kroppsform och har de engelska undulaternas något lugnare temperament.

De Engelska undulater eller rättare sagt utställnings undulater är större i storleken än de vanliga, ugnare i temperamentet och lite mer gosvänliga.

För övrigt så är det exakt samma art och trivs utmärkt tillsammans. 

Vendel av Isfolket

En liten hyllning till Vendel, stamfadern i flocken. Vendel och hans avkommor har namn från Sagan om Isfolket och många av dem har även fått talets gåva och blivit väldigt duktiga på att prata.

Bra gener, friska och hälsosamma samt ett otroligt härligt temperament har gjort att det varit en glädje att häcka med fåglar från denna Isfolksätt ! 

Vendel är föddes 2006-08-28 ochär både gammelfarfar och gammelmorfar till flera av mina fåglar. Så även om han inte kommer att häcka något mer själv så lever generna vidare generation efter generation i kommande ungar.

Det vackra violanlaget har han också fört vidare till flera av sina avkommor! En fantastisk pippi helt enkelt !