AZ Bundesschau

AZ fågelutställning och mässa

AZ utställning. Bild lånad från Internet

November 2010 fick jag äntligen möjlighet att besöka mässhallarna i Kassel. Det var en efterlängtad resa som jag länge sett fram emot! 

Allt började med att vi åkte över en regnig Öresundsbro. Därefter åkte vi genom Danmark och från Rödby tog vi färjan över till Puttgarden. Väl framme så blev det givetvis ett besök på Bordershop till makens stora förtjusning.

Därefter så var det en 4 timmar lång bilresa genom Tyskland till Kassel. Där checkade vi in på Ibis hotell som låg på ett bekvämt avstånd från mässan.

Fågelutställning

Visste du att domherren är en vanlig burfågel i Europa? Det fanns många av dem på utställningen! Bild lånad från internet

Lördag morgon var det äntligen dags att besöka mässan och det var väldigt trevligt :-)

Väl inne i mässhallarna så fanns det så otroligt många fåglar i utställningsburar. Massor av olika arter som jag aldrig någonsin tidigare sett.

Där fanns precis allt man kan tänka sig och är man intresserad av att titta på vackra fåglar så har man hamnat helt rätt!

Våra domherrar är tydligen vanliga burfåglar i Europa.

Undulater

Sen kom vi då till avdelningen för min favorit fågel - Undulaten !

Så många vackra undulater i alla dess olika färger. Intressant att se alla dessa olika färger och teckningar som man så sällan ser i verkligheten. Jag blev lite extra faschinerad av lacewing och tjusiga tofsar. Det fanns även en stor säljavdelning med  undulater i priser mellan 20-250 euro.

De vinnande undulaterna , best in show hade en egen plats med stängsel så att man inte skulle kunna komma för nära. 

Självklart så hade jag lust att köpa massor av fåglar men tyvärr så fick jag inte en enda med mig hem, den här gången. 

Gul lacewing
Vita, vackra lacewing.

Mässa

Sen var det dags för lunch i de stora ölhallarna. De största korvar jag sett och tysk öl! 

Efter maten var det dags att besöka den stora säljavdelningen och där fanns allt, precis allt man kan tänka sig och mycket mer till billiga priser.

Det var flera olika återförsäljare som presenterade sina produkter, fröblandningar, äggfoder och vitaminer med mera... med mera...

Dessutom fanns det leksaker i mängder, frontgaller, kalkstenar, hirskolvar, sepiaskal, matskålar, vatten flaskor och mycket, mycket mer till väldigt billiga priser. Ni kan ju tänka er att jag hade många påsar med mig hem!

Speciell dusch för fåglar.

Övriga fåglar

Sen gick vi vidare till avdelningen för rovfåglar. De hade byggt upp en kontsgjord miljö med många olika arter av fåglar, bland annat vithuvad örn från Nord Amerika.

Sammanfattningvis måste jag säga att mässan var väl värd ett besök, det var en fantastisk upplevelse!

Är man intresserad av fåglar och att handla billigt foder och andra tillbehör så rekommenderar jag er att åka dit även fast hemresan var väldigt lång, drygt 17 timmar mellan Kassel och Stockholm i oväder. Tät dimma genom Tyskland och snöstorm genom Sverige.

Kassel

Nu hann jag inte se så mycket av Kassel men det lilla jag såg så är det en jättemysig tysk stad med vackra hus, billig öl och god mat.

Nästa utställning i Kassel går av stapeln den 20-23 november 2014.

Är man intresserad och inte vill åka med egen bil så brukar olika fågelföreningar göra en gemensam bussresa till Kassel !

AZ-DWV