Senaste nytt

Nu har årets ringar kommit! År 2018 blev rött. Ringarna är märkta med årtal, SUH (Svensk Undulat Hobby) mitt medlemsnummer H20 samt ett specifikt nummer för varje ring och unge.

Senaste Nytt

7. aug, 2019
HÖSTENS HÄCKNING
Nu pågår förberedelserna inför höstens häckning för fullt. Alla fåglar mår toppen efter en härlig sommar i ute voljären. Just nu pågår planeringen om vilka par som ska få häcka först och mer info om det kommer snart :-) Jag väntar även in de nya ringarna för 2020 som denna gång blir gröna!
19. apr, 2018
Sommaruppehåll
Nu är det vår och häckningen är på väg att avslutas för denna gång ! Men till hösten är det dags igen men flera nya par i häck!
3. okt, 2017
HÄCKNINGEN IGÅNG
Nu börjar äntligen äggen komma och det finns redan ägg i flera av holkarna ! Tänk att det alltid är lika spännande :-)
12. sep, 2017
HÖSTENS HÄCKNING
Nu pågår förberedelserna inför höstens häckning för fullt. Alla fåglarna har blivit avmaskade och medicinerade och är fullt friska. Miljötestet visar att det varken finns papegojsjuka eller fransk fällning ! Lördag den 16 september sätter jag 8 par i häck och denna gång har jag noga planerat vilka par jag sätter ihop med tanke på vilka färger och teckningar jag är ute efter. Denna höst kommer det garanterat att komma många väldigt vackra fåglar till världen och några av dem kommer även att stanna har hos mig för vidare avel. Jag väntar även in de nya ringarna för 2018 som denna gång blir röda!
21. dec, 2016
FÅGELINFLUENSA
Fågelinfluensa upptäckt på Utö utanför Stockholm och fortfarande skyddsnivå 2 i hela landet. Fåglarna måste fortfarande hållas inomhus och inga besök är tillåtna !
23. nov, 2016
FÅGELINFLUENSA I SVERIGE
Fågelinfluensa har tyvärr påträffats i Skåne. Det innebär att Jordbruksverket höjt skyddsnivån. Inga tamfåglar får vistas utomhus och inga besök får tas emot i fågelanläggningen!
23. sep, 2016
Provresultat
Miljötestet från Avian Bioteck UK visade att fåglarna är friska ! Det finns ingen papegojsjuka eller Franskfällning :-)
19. aug, 2015
Dessa par planeras att häcka under hösten!
Lördagen den 29/8-15 startar årets häckningssäsong och följande par planeras att sättas i häck under hösten!

Kolgrim och Veronica
Amarillo och Lucky
Palle och Ankan
Happy och Corona
Fenix och Singa
Bosse och Sol
Hubert och Arven
Killen och Vendela
Snoddas och Nenya
Sture och Laila
Charlie och Sky

Höstens häckning kommer att bli väldigt spännande med många nya fina par. Jag kommer att satsa lite extra på lacweing och tofs. Till våren blir det rainbow och vitvingar!
1. apr, 2015
Häcksäsongen går mot sitt slut!
Nu börjar jag sakta med säkert trappa ner inför sommaren! De fåglar jag har i häck just nu är de sista för säsongen! Men till hösten finns det åter igen nya spännande par i häck och förhoppningsvis många fina ungar :-)
20. jan, 2015
Fågelungar
Små fågelungar har inget utvecklat immunförsvar och är därför väldigt känsliga för virus och bakterier. För att skydda ungarna och inte utsätta dem för smittorisk kan jag tyvärr inte längre ta emot besök inne i fågelhuset när häckningen väl har startat upp!
19. nov, 2014
Fågelinfluensa
Pga ökad risk för fågelinfluensa har Jordbruksverket idag gått ut information om att alla tamfåglar måste hållas inomhus. Så nu är det igenbommat och inga fåglar får längre vistas utomhus i stora voljären!
13. okt, 2014
Nya par på G
Vissa par har det inte funkat så bra med och resultatet har blivit obefruktade ägg. Så nu har jag ändrat om lite :-) Nya par i häckburarna och info kommer snart!
23. sep, 2014
Det blir inte alltid som man tänkt sig!
Tråkiga nyheter denna dag men tyvärr så har flera par lagt tomma ägg! Orsaken är oftast att honan varit väldigt ivrig häcka, börjar boa och parar sig inte med hanen! Så nu kommer jag att ändra om lite och testa med några andra par istället och några får göra ett nytt försök! Så vi håller tummarna för bättre lycka nästa gång! Detta innebär förstås att det drar ut på tiden och dröjer tills det finns leveransklara ungar i holken. Det gäller speciellt för er som väntar på en engelsk unge!
17. sep, 2014
Snoddas och Laila
Tyvärr så är inte Snoddas och Laila intresserade av varandra för tillfället. Jag har därför beslutat att avbryta den häckningen och ersatt dem med ett annat par istället. Men det går fler tåg och jag kommer snart att göra ett nytt försök :-)
20. aug, 2014
SMITTORISK
Små fågelungar har inget utvecklat immunförsvar och är därför väldigt känsliga för virus och bakterier. För att skydda ungarna och inte utsätta dem för smittorisk kan jag tyvärr inte längre ta emot besök inne i fågelhuset när häckningen väl har startat upp!
19. aug, 2014
Ringar 2015
Ringarna för år 2015 kommer den första oktober och denna gång blir de violetta!
14. aug, 2014
Lacewing
Som ni kanske vet så har jag under våren köpt in tre snygga engelska lacewing honor. Den färgen/teckningen är väldigt ovanlig och väldigt vacker ! Eftersom jag strävar efter att få fram fler av dessa så kommer alla dessa tre honor ( Sol. Corona och Singa ) att få häcka i början av september med varsin tjusig hane!
Jag ser fram emot att få sätta dem i häck . En unge (hane) från varje kull kommer att stanna här för framtida avel!
11. aug, 2014
PLANERING
Nu börjar den roliga och spännande planeringen av vilka par som kommer att sättas i häck om några veckor!
23. apr, 2014
HÖR AV ER!
Ni som står i kö och inte hört av er på länge, maila mig om ni fortfarande är intresserade av en unge! Snart börjar ungarna tingas och det är dags att börja boka upp så ingen riskerar att bli utan. De ungar som finns i holken just nu är de sista för säsongen och häckningen startar upp på nytt i september!
23. apr, 2014
Regnbågsungar
Många vill ha ungar från Goyan och Vendel och kön är numera fullbokad. Men det finns fortfarande lediga ungar i de övriga holkarna och snart får ni som står i kö börja tinga en unge.
23. apr, 2014
Silver och Madicken
Tyvärr så är Silver totalt ointresserad av snygga Madicken så häckningen har nu avbrutits.
25. feb, 2014
Vårens kullplanering!
Jag vet att många undrar hur vårens häckning ser ut och jag kan berätta hur det ligger till :-)
Kolgrim och Klara har ytterligare kull på gång.
Goyan och Vendela ska få ytterligare en kull direkt efter denna.
Gandolf och Turkos ska få en kull till direkt efter denna.
Tengel och Umi kommer att få två kullar under våren
Engelska undulaterna Snövit och Gonzo sitter i nu häckburen.
20. feb, 2014
Bokningsanmälan!
Tyvärr är det väldigt många som tingar en unge och drar sig ur i sista stund. Det innebär väldiga problem för mig och jag riskerar att stå med osålda ungar! Jag vill därför informera om att när en speciell unge är tingad så är anmälan bindande! Däremot är det inget som bindande att ställa sig i kö och man kan när som helst dra sig ur men jag är väldigt tacksam om jag får ett meddelande om det så jag kan stryka er från väntelistan!
12. feb, 2014
Rainbow
Nu åker jag ner till Skåne och hämtar hem en väldigt fin liten regnbågs kille som heter Arcus Jr och kommer från Lars Reynold! Bilder kommer snart!
3. feb, 2014
Senaste nytt på häckningsfronten
Tyvärr så var alla Madicken och Ravens ägg obefruktade även denna gång. Det vill sig inte riktigt med detta par så nu har de fått flytta in i stora voljären så länge. Nytt par i häckburen är Gösta och Laila. Nu håller vi tummarna att det blir några fina tofsungar. Mer info kommer snart!
4. jan, 2014
Ankan och Palle
Ankan och Palle har påbörjat sin andra och sista kull för säsongen. Första ungen föddes idag.
3. jan, 2014
Häcksäsongen 2014
Flera nya par i häckburarna! Mer info kommer snart!
17. dec, 2013
Elton och Josefin
Elton och Josefin har en till kull på gång där äggen snart ska kläckas! Mer info kommer snart!
16. dec, 2013
Kolgrim och Bella
Underbart vackra Kolgrim och Bella sitter nu i häckburen!
Mer info och uppdatering kommer snart!
12. dec, 2013
Intresserad av en unge?
Jag är väldigt tacksam om ni som står på kölista för en undulatunge och inte hört av er på länge kontaktar mig och berättar om ni fortfarande är intresserad :-)
20. nov, 2013
Nya bilder
Nu finns det nya bilder på respektive kull. Alla ungar mår jättebra och de växer så det knakar!
12. nov, 2013
Undulatshopens Favorit Mix
Imorgon den 13/11 är det premiär för Undulatshopens sprillans nya Favorit Mix!
En helt ny fröblandning med komplett sammansättning av utvalda frösorter!
29. okt, 2013
Engelsk par på tur
Nästa par att få flytta in i häckburen är Rio och Arven. Två vackra engelska undulater. Mer info kommer när första ägget ligger i holken!
28. okt, 2013
Bono och Sirpa
Bono ock Sirpa har kull nummer två på gång med 4 ägg i holken!
22. okt, 2013
Engelska undulatungar
Två fina engelska ungar i Bamse och Stellas holk är fortfarande lediga. Ni som är intresserad av engelska undulater, hör av er till mig!
18. okt, 2013
KÖLISTAN
Tyvärr så blev det som ni vet många obefruktade ägg och inte så många ungar i första omgången av kullar. Jag förstår att ni längtar och jag hoppas ni har överseende med att det drar ut på tiden. Naturen har sin gång och inget man kan styra över! Det är många som väntar på en unge och flera har nu börjat tinga sina små. Jag går efter kölistan och det är många som väntat länge. Ni som inte får välja en unge just nu kommer snart att få göra det! Det är två nya kullar nu med småttingar i holken och fler är på väg! Den som väntar på något gott :-)
15. okt, 2013
Leia och Flingan
Idag fick de sin första unge.
1. okt, 2013
VIKTIGT MEDDELANDE!
Ringar 2014. Tyvärr har årets leverans av ringar dragit ut på tiden. De är försenade från ringtillverkaren. Väldigt tråkigt och det innebär tyvärr att ungarna som finns i holkarna nu inte hinner få sina ringar på fötterna!
30. sep, 2013
Nya par i häck
Nu är även Elton och Josefin i häckburen. Så fort första ägget kommer lägger jag ut mer information. Ytterligare ett engelsk par är på gång.
20. sep, 2013
Nemo och Lemon
I morse när jag tittade i holken låg Nemo och Lemons första unge där :-) Flera ägg i alla holkarna är befruktade men tyvärr så är det ofta så i starten av häcksäsongen att de första äggen är obefruktade. Det är därför allt dragit ut på tiden men nu börjar det hända saker !
18. sep, 2013
Ungar i holken
Bamse och Stella har nu tre småttingar i holken och vi väntar med spänning på att ägg snart ska kläckas i övriga holkar!
28. aug, 2013
ÄGG!
Nu börjar äggen komma ! Först på tur är Bamse och Stella samt Zack och Klara.
19. aug, 2013
Flingan och Lemon
Nu sitter även Flingan och Lemon i häckburen! Mer info snart!
18. aug, 2013
NYA PAR I HÄCK
Änligen sitter de första par en i häckburarna!

Engelska undulater:
Raven och Madicken,
Bamse och Stella

Vanliga undulater:
Bono och Sirpa,
Zack och Klara,
Sigge och Sky,

Ytterligare två par kommer att sätta i häck inom de närmsta dagarna!

Mer info om fåglarna och häckningen kommer snart!
6. aug, 2013
Det börjar närma sig!
Nu är semestern över för denna gång och fåglarna mår så gott i stora ute voljären där de tillbringat sommaren! Jag har även börjat förbereda inför höstens häcksäsong. Uppmatning pågår och om ett par veckor sätter jag de första paren i häckburarna !
16. jun, 2013
Häckningssäsongen är slut!
Häckningen är slut för säsongen och alla ungar har flyttat till sina nya hem !
Nya par i häck burarna efter sommaren!
27. maj, 2013
Undulatungar till salu!
Jag har fortfarande ett par ungar till salu som är ca 5 veckor gamla. De är leveransklara om en vecka ungefär. Kontakta mig vid intresse!
14. maj, 2013
Häckningsplaner!
Nu börjar häckningen för denna säsong att trappas ner och avslutas och alla fina ungar är nu på väg att flytta till sina nya hem :-)
Vi håller även på att bygga vår stora utevoljär som fåglarna snart får flytta till. Där får de koppla av och njuta av sol och frisk luft under hela sommaren.
I mitten av augusti startar häcksäsongen om på nytt med nya par i häckburarna!
TREVLIG SOMMAR önskar jag er alla !!!
14. maj, 2013
L-Kullen 2013
Alla ungar i L-Kullen är nu tingade!
3. maj, 2013
K-Kullen 2013
Alla ungarna i K-Kullen 2013 är nu tingade!
2. maj, 2013
I-Kullen 2013
Alla ungarna i I-Kullen är nu tingade!
2. maj, 2013
Uppdatering
Jag håller på för fullt med att uppdatera den nya hemsida med all information.
Snart kommer även bilder och info på ungarna i holken!
29. apr, 2013
Ny hemsida
Jag håller på att skapa en ny hemsida. När allt är klart kommer det nya domännamnet bli samma som tidigare. www.undulatsidan.se
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS