Undulatsidan

Varmt välkommen till Väppebys Undulater! 

Jag hoppas att Du som besökare kommer att finna ett lika stort nöje i undulaten som jag gjort. Lämna gärna en rad i min gästbok eller 
gör ett besök i vår lilla butik Fågelboden.se
Där finns allt du behöver för att dina fåglar ska trivas och må bra.

Jag har ringmärkta undulater med fast fotring och stamtavla, medlem i SUH  

Följ oss på Facebook ! 

 

20. nov, 2020
Flera par är nu på gång med kull nummer två. Deras sista gör säsongen! Därefter sätter jag ihop några nya par som får häcka under våren. Just nu finns det flera småttingar och befruktade ägg i holkarna!
18. nov, 2020
Fågelinfluensa
Som om det inte vore nog med corona virus så härjar även fågelinfluensa i landet. Alla fåglar måste därför hållas inomhus och inga fåglar vistas för tillfället i utevoljären!
17. nov, 2020
Hämtning av fågelungar
Till helgen är de äldsta ungarna redo att flytta och ni är några stycken som kommer förbi. På grund av alla corona restriktioner kan jag tyvärr inte ta emot besök i fågelhus eller gårdsbutik. Leverans sker utomhus och jag hoppas vi alla kan hjälpas år att hålla avstånd <3
12. nov, 2020
Grattis Vendel och Isabella till första bebisen <3
11. nov, 2020
Några par har påbörjat sin andra och sista kull för säsongen!
5. nov, 2020
Tinga en fågelunge !
När ungarna är ca 5 veckor och jag kan se vilket kön det är så kommer jag att lägga ut bild och info om varje unge som är till salu allt eftersom... De är ju födda olika datum och därför kommer det bild och info löpande. Jag kommer att kontakta er som väntar på en unge i turordning och då får ni välja vilken ni vill ha. Det finns så många fina ungar och fler är på gång :-) Kolla gärna runt lite i Holknytt och titta på bilder och filmer på ungarna så ni har lite koll på vad ni vill ha. Har ni speciella önskemål eller fastnar för någon speciell färg så får vi försöka lösa det. Alla par som häckar nu kommer dessutom att få en till kull direkt efter denna :-)
5. nov, 2020
Corona tider
Eftersom jag inte kan ta emot besök i dessa tider så kommer jag att filma ungarna och lägga ut bilder på alla som är till salu. Sen får vi göra själva överlämningen av ungar så smidigt som möjligt utomhus. Till er som även vill ha bur, foder eller andra tillbehör lägger enkelt en beställning på nätet och väljer bara "hämtas i Gårdsbutiken" när ni kommer till kassan så är är klart när ni kommer förbi. Till sist så måste jag berätta att Mango och Nenya fått sin första bebis <3
4. nov, 2020
Nya bilder på ungarna och flera befruktade ägg från nya par i holken som snart ska kläckas.

Några ungar kommer att stanna här hos mig och vilka det blir är inte riktigt bestämt ännu.
2. nov, 2020
Viktigt meddelande!
Vi har tyvärr tagit beslutet att hålla Gårdsbutik och Fågelhuset stängt för att minimera risken av de rådande omständigheterna av Covid-19, det är för allas säkerhet känner vi! Däremot håller självklart webshoppen öppet dygnet runt och alla beställningar och transporter rullar än så länge på precis som vanligt.

Till dig som bor i närheten och vill hämta beställda dina varor här hos oss så går det bra. Vi kommer efter överenskommelse ställa ut dina varor vid angiven plats så det blir enkelt för dig!

Till er som ska hämta fågelungar så löser vi det tillsammans på bästa möjliga sätt men spontana besök för att titta på alla ungar och fåglar måste vi tyvärr vänta med !

Var nu rädda om er <3
Ungarnas dagliga middag ! Hårdkokt hackat ägg med groddade mungbönor samt lite vitaminpulver ! Väldigt uppskattat! Mungbönor och vitaminpulver finns i Gårdsbutiken !