Fågelhuset

Fågelhuset

Mitt fågelhus är ca 12 kvm stort. Där finns en stor voljär som är inredd med naturgrenar och roliga leksaker som håller fåglarna sysselsatta.

Ljuset i anläggningen består av ljusrör samt UV-lampor. Ljuset är kopplat till timer så fåglarna har ca 14 timmars dagsljus året runt och det finns även en nattlampa som ger fåglarna ledljus nattetid. Fågelhuset är isolerat och vintertid används ett element som håller en jämn temperatur på ca 16 grader dygnet om. För att hålla bra luft i fågelrummet finns en luftrenare samt en jonisator. Jonisering är ett effektivt vapen mot luftföroreningar av typ pollen, bakterier, mögel, kvalster och virus.

Nu har vi även skaffat en luftfuktare som ger en jämn och hög luftfuktighet även under vintern.

Det finns även sex stycken häckburar med måtten 80x60x50 cm och en stor bur GD Rival där ungar bor från ca sex veckors ålder och börjar bli självständiga.

I anslutning till fågelhuset finns en stor ute voljär som är 6 meter lång och ca 20 kvm. Fåglarna kan själv välja när de vill flyga ut och njuta av solsken eller en dusch i regnet som är väldigt uppskattat. Maten serveras endast inomhus så inga skadedjur lockas till voljären. 

Fåglarna har tillgång till utevoljären året runt, de anpassar sig till kylan och brukar även sitta ute i snön en liten stund!

 

 

Häckburar från KNL Volieren
I anläggningen finns en luftrenare från Elektrolux
I anläggningen finns även en jonisator som effektivt tar död på bakterier och virus i luften.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Kalle | Svar 21.01.2015 15:52

Hej Anna-Carin!
Tänkte fråga dig om du har någon erfarenhet om att blanda undulater med Gouldsamadiner i samma bur? MVH Kalle

Anna-Carin 21.01.2015 16:47

Jag har ingen erfarenhet men jag har fått höra att det inte är att rekommendera att ha dem tillsammans!

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

14.12 | 13:57

Hej! Vi är en familji som bor i en villa. Vår dotter Ebba fick för ett par år sedan ta över två vuxna undulater. De var inte alls tama. Ebba har tagit hand om dem så väl att de blev handtama och håller oss sällskap på dagarna. Hos oss har de fått bo i en

...
12.12 | 19:14

Hej fina tydliga bilder.

...
15.04 | 22:19

Jag önskar att få köpa en sådan tjej. ❤️❤️❤️
Men var kan jag hitta en sådan undulat flicka ❤️

...
12.04 | 19:36

egg

...
Du gillar den här sidan